Det at miste et barn til døden er for de fleste forælder det værste mareridt, der er blevet til virkelighed. For mange forælder indebærer det tab af mening med livet, en uudholdelig smerte over ikke at skulle se ens barn igen, og det bliver svært overhovedet at være til stede i en almindelig hverdag, hvor andre bare fortsætter livet som var alting uforandret.
Mange forældre oplever desværre at omgivelserne også kan være med til at komplicere sorgen. Manges velmenende trøst kan føles krænkende som fx ”nu må du også glæde dig over at du har to andre sunde og raske børn”. Omgivelserne stilhed dvs. fravær af at tale om ens ”englebarn” (døde barn) kan også gøre det svært overhovedet at være sammen med andre.
I mit arbejde med forælder og deres sorg er jeg bla. andet optaget af at støtte forældre til at kunne leve med denne sorg resten af livet. Det indebærer også at kunne tale, om hvordan de fortsat gerne vil have deres lille englebarn med i deres videre liv eller familieliv. Deres håb og ønsker for hvordan det barn forsat skal påvirke dem som forælder i deres handlinger eller værdier. Dette sorgarbejde kan også indebærer at kunne finde støtte til at tale om ens barn sammen med andre på lige fod med alle ens andre børn, som er levende. Og ikke mindst til at finde en måde, at kunne udholde smerten på.